Geplaatst op

Bijzondere mensen

Ik geloof dat er door de vastgelegde eeuwen heen er in iedere generatie bijzondere mensen waren die ons verder brachten. Mensen die een communicatiesleutel zochten tussen de wetenschap en het spirituele. Er zijn genoeg beroemde namen die op wiskundig en filosofisch niveau connectie zochten.

Die een verklaring zochten voor het verklaarbare en het onverklaarbare. Ik denk dat zij allen een bevestiging zochten voor de conclusie dat niets toeval is en alles met elkaar in verbinding staat. Als er ergens een oorzaak ontstaat dan is er onherroepelijk een gevolg ergens.

Het viel mij op dat juist in het digitale tijdperk nieuwe namen aan dat lijstje niet meer opvallen. Misschien durven mensen openlijk minder. Het heksenjacht effect was nergens zo effectief als online.
Ik heb zelf heel weinig met wiskunde maar des te meer met getallen. In dat zogenoemde mystieke gebied, numerologie. Ik ben daarnaast door hoe mijn leven is gelopen een feitelijk mens. Als ik het zelf niet kan plaatsen zonder gevoel erbij dan is het (nog) niet mijn kopje thee en blijf ik ervan af.

Behalve op het gebied van persoonlijke groei. Daar parkeer ik het even in het vakje tijdelijk en ik laat het ‘bezinken’ en op me inwerken. Dan krijg ik vanzelf een ingeving wat ik ermee moet doen en als ik het voor mezelf kan uitleggen dan doe ik dat. Vanuit mezelf en vanuit mijn eigen doel ermee. Dat werkt voor mij heel goed.

Ik ben in mijn zoektocht naar verklaringen ook uitgekomen bij het onverklaarbare en heb daar voor mezelf een feitelijke waarschijnlijkheid van gemaakt. En tot ik het zeker weet of het tegendeel erken, is dat mijn verklaring die prima werkt als rode draad in mijn leven.

Ik geloof daarnaast ook sterk dat de communicatiesleutel in de kracht en zwakte in het verklaarbare en onverklaarbare ligt. In energie, nu kunnen we de aarde in relatie tot het heelal verklaren theoretisch gezien maar zien we de invloed van energie gedurende ons leven niet meer.

Daar blijft het hangen in het mystieke, spirituele. Ik heb daar met dank aan Patrick Mundus een mooi verhaal bij gevonden. Hij vatte mijn communicatie uitdaging mooi samen. Hij zei we worden allen als kinderen met open energie geboren. Voor het gemak drukken we dat in getallen uit. We worden op open energieniveau 100 geboren.

Gaandeweg ons leven lopen we schade en butsen op. Om het meest kwetsbare deel van onszelf te beschermen, daar waar we met onszelf communiceren, sluiten we geleidelijk aan onze energie. En in ons volwassen leven verbinden de meeste mensen nog maar op niveau 40.

Ik verbind in mijn communicatie op niveau 100, dat is op zich mooi want ik verzamel veel gelijkgestemden om me heen. Maar ik mis ook verbinding op het niveau 40 waar mensen zoekende zijn om balans op niveau 100 te vinden.

Ik geloof ook dat mensen te typeren zijn in aantallen qua gedragstypen, en dat het grootste deel van de mensen bestaat uit volgers die bijna hersendood een leider volgen. Ik heb alle artikelen en stukken gelezen. Maar ik heb ook de afgelopen 6 jaar online onderzoek gedaan naar communicatiegedrag en ik heb waargenomen dat veel mensen weliswaar openlijk op niveau 40 ‘levelen’ maar dat als je ze triggert dat ze achter de schermen hun 100 tonen.

Ik denk dat de digitale connectie zomaar het wij-tijdperk in kan gaan luiden en ik persoonlijk was wel klaar met het ik-tijdperk. Zolang we maar genoeg content vinden om te helpen hun onverklaarbare te verklaren. Het effect van energie. Van jouw energie toevoegen aan een wens, zo sterk ergens aan denken dat je het kunt bereiken. En niet vanwege het mystiek onverklaarbare maar simpelweg door de wet van aantrekkingskracht in combinatie met NLP mindset in relatie tot energie. Als je sterk genoeg gelooft dat je het kan dan bereik je het. Je trekt de energie aan die je in je hoofd wenst.

Toen ik las over de Joodse mythologische filosofie achter de 36 rechtschapen van iedere generatie toen dacht ik na. Op dit moment kan ik een god nog niet plaatsen waarmee hij of zij eigenlijk een permante plek heeft in het vakje tijdelijk. Maar stel dat ik meega met mensen die daar oprecht in geloven dan vind ik de gedachte erachter wel mooi.

Zodra ‘God’ geen rechtschapen mens in een generatie kan vinden vergaat de aarde. Ik denk dat de meeste van ons redelijk logisch nadenken en best snappen dat wat wij met de aarde doen dat het nooit zijn of haar idee kan zijn geweest. En dat oorzaak onherroepelijk gevolg gaat hebben. We overzien het nog niet op verbinding maar vrijwel ieder van ons heeft wel een stel dat moment en zijn of haar idee erover.

Vanuit dat idee bedacht ik wat doet het ertoe of je gelooft dat een god die verbinding ooit is begonnen en zo ja vanuit welke levensbeschouwelijke stroming. Het is veel belangrijker dat de mensen zelf er iets mee doen. Misschien was het hele concept erachter wel dat de mensen daadwerkelijk verbinding zouden maken met de rechtschapen in zichzelf. Verbinding op open positieve energie en dan het kettingeffect erbij bedenken. Ik kan het concept achter het verhaal wel waarderen.

Bijna iedereen is tegenwoordig conceptueel denker, waarom een eventuele god niet.

Op zoek naar de rechtschapen in jezelf, ben jij een van de 36 misschien en maak jij verschil. Ik geloof dat de oude overtuiging zegt dat de 36 rechtschapen het niet mochten weten maar goed dan ben ik een feitelijk mens, dan had hij of zij echt niet zo’n grote online bibliotheek laten ontstaan.

En ineens stelde ik me voor wat het effect kan zijn online van massa’s verbonden mensen die hun mindset zetten op zoeken naar de rechtschapene in zichzelf. Die dat dan bereiken waarmee ze verbinden op sterke en positieve energie. Wat een mooi ideaalbeeld. En tja als je het gelooft dan kun je het ook doen.