Geplaatst op

Communiceren met jezelf

Recent plaatste ik een post op LinkedIn naar aanleiding van het fragment van radio-dj Stephan. Waarin hij vertelde dat het niet zo goed met hem gaat. Ik gaf mijn visie en tip en kreeg een geïrriteerde reactie erop. Er rust blijkbaar nog wat taboe op het stemmetje en er werd gesuggereerd dat ik alleen bekend zou zijn met een ‘slechte dag’.

Nou heb ik echt veel content online geplaatst waaruit blijkt dat ik behoorlijk bekend ben tegenslag en de bijbehorende emoties. Ik merk trouwens dat ik vaker irritatie opwek bij mensen met een mening over depressie. Ik kan een lang verhaal best kort samenvatten: omdat jij lijdt onder jouw depressie wil niet zeggen dat ik niet weet hoe het voelt om depressieve gevoelens te ‘handelen’.

Dat is namelijk precies waarom ik ervan overtuigd ben dat mijn #personalbuilding werkt. Dat probeer ik met iedere post en iedere #personalbuilding uit te leggen. Jij ziet die weg wellicht niet maar ik wel. En het begint dus met het stemmetje in je hoofd. Erkenning daarvan.

Het stemmetje in je hoofd is het deel waar je verantwoording ligt voor het leven dat je mag leiden. Zolang het weg blijft uit een maatschappij heb ik daarom ook geen enkele moeite met religie. Ik heb een goed verhaal bij mijn theorie en ga de discussie graag aan.

Of het nou een god is, moeder natuur of the big bang. Feit is, fysisch gezien is het leven ons gegeven. Daar mag je wie je dan ook wenst te geloven voor bedanken. Voor mij is de meest logische keuze overigens, je ouders. Zij hadden seks, toen kwam jij.

Jij was er. En het stemmetje in je hoofd maakt dat uit die verbinding, jij ontstond. Het geestelijke, spirituele deel van je bestaan.

Ik heb daarom ook gemengde gevoelens bij artificial intelligence. Functioneel zie ik het voordeel wel in. Voor mij zit het gevaar in uitvoeren zonder emotioneel perspectief kunnen zien. Het stemmetje onderscheidt ons van a.i. Maar als ik heel eerlijk ben en het menselijk gedrag door de jaren heen analyseer dan zit daar precies ons zwaktepunt als mensen. Het stemmetje uitzetten en op a.i. stand doen wat je wordt opgedragen.

Men zegt dat er twee typen mensen zijn, leiders en volgers. Die ontstaan niet slechts fysisch door de geboorte maar die ontstaan geestelijk. Het stemmetje in je hoofd. Het stemmetje waar je onbewust volger van bent of bewust leider. Door communicatie met jezelf.