Geplaatst op

Over personalbuilding en Stephen Hawking

‘Stephen Hawking overleden’. Het was het eerste dat ik las toen ik vanmorgen Twitter opende. Een bijzondere man met een uitzonderlijk verhaal dacht ik nog. Ik deelde de boodschap en liet het verder voor wat het was.

Ik ging verder met mijn eigen personalbuilding leven. Er ontstond gaandeweg de ochtend een blog in mijn hoofd maar steeds dacht ik ja maar, is dit wel verstandig. Het onderwerp is meer dan blogwaardig maar het is wel een kwetsbaar stuk van mezelf delen. En ik snap dat personalbuilding een levenslang zelf coachtraject is, maar snapt de lezer dat ook?

Ik zocht naar manieren om dit communicatief te duiden en ineens schoot Stephen Hawking weer door mijn hoofd. Is dat dan de ultieme vorm van personalbuilding? Mentaal zo sterk zijn in veranderingen omarmen en er je voordeel mee doen, dat je ook volledig verlamd de wereld nog van je kan laten horen.

Het komt behoorlijk in de buurt denk ik. En daarmee heb ik ook mijn bevestiging dat personalbuilding echt pas stopt als je je ogen sluit. En heb ik ook het besluit genomen om het onderwerp in mijn blog op te nemen en die kwetsbaarheid zelf op te zoeken. Mijn kracht is aanpassen aan veranderingen, ik ben gezegend dat ik dat vanuit een gezond lijf kan doen.

Daarmee kom ik dan uit op een onderdeel van mijn onderwerp, het feit dat ik fysiek en mentaal krachtig ben heeft me eigenlijk nog nooit voordeel opgeleverd in situaties. Op werk bijvoorbeeld, als er een conflict ontstond dan werd van mij verwacht dat ik ging huilen en zwakte zou tonen. Dat deed ik niet ik bleef rationeel en liet me nooit verleiden om meegetrokken te worden in de emoties van anderen.

Degene die huilde stond echt altijd met plus 10 voor. Een keer zei mijn directeur het gewoon tegen me. Ja San kijk naar haar ze is een wrak, jij kan dit wel aan. Ehm onrecht is onrecht hoor, ongeacht wie ermee om kan gaan of niet.

Ik ga dus een blog schrijven over zelfbewustzijn en integer en hoe dat zowel een zegen als een vloek is. Mijn doel is om wat meer te gaan schrijven dus ik verwacht hem snel te plaatsen.
Stephen Hawking overleden, een bijzonder mens die door zijn dood mij vandaag in mijn eigen personalbuilding traject meters verder heeft gebracht. Moge zijn ziel in vrede rusten.