Geplaatst op

Van negatief naar positief

Het klinkt simpel. Dat is het ook. Het is een keuze. Jouw mindset en je eigen overtuiging maken het verschil. Als je gelooft dat je het kan dan kan je het. Je zoekt dan naar manieren om het te bereiken. Het is je doel om te zijn zoals je gelooft dus handel je naar ideeën zoals je als die persoon zou bedenken.

Je spreekt je verbeelding en creativiteit aan en in je hoofd heb je ook de moed. Je bent er nog niet dus zoek je naar oplossingen en ineens sta je open voor ingevingen en inspiratie. Je (her)programmeert je eigen brein.

Sommige mensen doen dit bewust maar de meeste van ons doen dit onbewust. Het is een prachtig proces dat velen van ons al bewust hebben doorgemaakt. En als je eenmaal bewust ben dan is het behoorlijk lastig om terug te gaan naar niet bewust zijn.

Je ziet oorzaak en gevolg, actie en reactie. Hoe het een het ander kan beïnvloeden en dat alles ergens onderling verbonden is.

Ik geloof dat het proces van bewustzijn pas stopt als je leven voltooid is. Ik geloof sterk in de filosofie van Pythagoras dat mensen leerprocessen in cycli van 9 jaren doormaken. Pythagoras is naar verluid daarmee ook de grondlegger van numerologie.

Zelfbewust worden en blijven is geen kant en klaar lespakket. Het is door ervaring je eigen patronen leren waarnemen. En van daaruit zelfbewust leren handelen, trouw aan je authentieke zelf. In de terugkerende cycli van 9 leerjaren zijn er jaren waarin er mensen in je leven zijn die je verder kunnen helpen. Jouw spiegels.

Vaak zijn dit negatieve spiegels, en juist deze helpen je verder groeien. Het is dan aan jou om die negatieve spiegel te gebruiken en zelfbewust te ontvangen. Of je doet het niet, het is een keuze. Velen van ons gaan op zoek naar externe schuldigen. Maar alleen in onszelf vinden de verbinding naar het volgende leerproces in de 9 jaren cycli.

Ik las vandaag dit:
‘Counterfear’
Een mogelijkheid om van je angst te genezen is de confrontatie aangaan met de bron. Datgene wat je beangstigt tegemoet treden. Het betekent dat je plaatsen waar het kwaad geschiedt opzoekt en geïnteresseerd bent in de mensen die kwaad gedaan hebben. Het is goed om de wortels van het kwaad te onderzoeken en te benoemen en de punten waarop het mis is gegaan te traceren en bloot te leggen.

Dit doe je in persoonlijke groei bij je meest confronterende emoties. Je leert ze onder jouw voorwaarden beheersbaar maken. Dat is waar je verschil maakt om van negatief naar positief te gaan. Als je in je leven negatieve spiegels krijgt aangereikt dan maak je een keuze. Of je gebruikt ze dan om te groeien of om als schuldige aan te wijzen. Daarin maak je verschil in hoe je volgende leerproces eruit ziet.

Altijd wijzer dan beschadigd. Van negatief naar positief.